vrijdag 27 september 2013

Zijn PostNL-medewerkers echt zo chagrijnig als ze eruit zien?

Spoiler-alert: JA, dat zijn ze echt.

Het is weer bijna zover. Over een paar maanden komt weer die tijd dat we brieven gaan sturen (Kerst, anyone?). Persoonlijk heb ik daar erge zin in maar vorig jaar kwam ik erachter dat onze vriendelijke medewerkers van PostNL niet zo blij waren in die tijden van welvaart.

Toen ik afgelopen december een boek op de post ging doen was ik in een opperbeste stemming. Ik zou vijf euro verdienen! Verkocht via Marktplaats. Mijn blije gezicht en ik liepen naar de Bruna met onder mijn arm: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Ergens was nog een sterveling (of zeg ik Dreuzel?) die het boek nog niet had gelezen. Graag geef ik mensen een kans om die inhaalslag te maken.

Eenmaal aangekomen vond ik de balie niet. Toch wel heel gek; een fel oranje balie die verstopt is op 50 vierkante meter. Een typisch gevalletje van; door de boeken de kast niet meer zien. Dit zou mogelijk een reden kunnen zijn voor de chagrijn in de PostNL medewerker. Ik liep langs de Bestsellers, chicklits, kinderboeken, zelfhulpboeken, ramsj en kwam vervolgens aan bij de balie. Het duurde even voordat ik aan de beurt was want een vrouw besloot al haar vijf Zalando-dozen weer terug te sturen en kwam erachter dat ze daar zelf voor moest "dokken".
Eenmaal vooraan, kreeg ik een paniek-aanval-light. Mijn boek past niet door de brievenbus? Dus, mijn envelop met 3 postzegels (รก 50 cent per stuk) zijn nu ongeldig verklaard en ik moet een pakketje kopen en laten verzegelen voor 3 euro?
Met een hele rij 40+ers achter me zakte me de moed flink in de schoenen. Gelukkig duurde het niet heel lang voor dat ik op een (geniaal, al zeg ik het zelf) idee kwam. Het is gewoon een kwestie van het boek openslaan; dan halveer je de maten in de hoogte en past het wel. Gelukkig had ik de envelop nog niet dicht gelikt (hier moet een oplossing voor verzonnen worden), dus was er nog een weg terug. Met een grijns op mijn gezicht deed ik mijn trucje en zag ik de PostNL-medewerker steeds meer fronsen. En zo zal dat wel elke dag gaan stel ik me voor. Mensen die de medewerkers te slim af zijn. Zegt dit iets over ons, of de medewerkers?

Redenen voor chronische depressie bij PostNL-medewerkers:
- Je concurreert meestal met een andere balie (die van de Bruna)
- Je ziet gillende Zalando-meisjes.
- Niet veel mensen versturen nog brieven (jammer, maar het is ook duur ]: ).
- Ze zitten weggemoffeld in een hoekje.
- De oranje balie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten